CARA BERURUSAN DALAM FOREXXX






Asalamualaikum .......................

kepada semua dan selamat belajar bagi yang masih baru mengenai forex. Bagi saya, menjalani kehidupan sebagai pedagang forex merupakan satu kerja yang amat menguntungkan. Tapi dengan semangat yang besar tanpa modal tiada guna juga, tapi kalau ada modal sikit pun memadai RM35 pasti berjaya atau RM3.70 pun dah memadai. Ia cukup untuk memorex.

Disini saya akan ajar cara mendaftar FOREX. Tapi sebelum itu saya akan terangkan kelebihan forex secara ringkas. Kalau nak tau lebih dalam lagi lawat web seperti FXCM.com, Liteforex, babyforex.com dan macam-macam lagi.

Kelebihan Forex.

1. Jual beli matawang Major dan Minor. Major tu wang yang besar nilainya dari minornya. contoh: GBPUSD: GBP- major ( lebih mahal nilai) , USD- minor ( nilai kecil sikit)

2. Jual atau Beli , kedua-duanya mendapat untung. ni part yang paling mendebarkan dan menyeronokkan... kalau tak pecaya tanya mereka yang suka main forex

3. tempoh masa trade ialah 5 hari, 24jam : waktu kita malaysia, mula jam 6 pagi hari isnin, hingga kul 6 pagi hari sabtu.

4. dapat untung, boleh masuk wang dalam akaun bank kita kat malaysia.
Part paling bahagia bagi saya. Tiada guna kita untung banyak tapi untung yang kita dapat tak masuk dalam akaun kita. Buat masa sekarang asyik masyuk je ni... sukur la.

rasa tu je yang paling penting.

Sekarang saya akan ajar macam mana nak berFOREX dalam INSTAFOREX. Pasti semua nak tau kan....

SEBELUM SAYA MENERUSKAN ILMU INSTAFOREX...SAYA TERANGKAN KELEBIHAN INSTAFOREX TERLEBIH DAHULU BERBANDING YANG LAIN...

1. BILA MENDAFTAR AKAUN INSTAFOREX, ANDA AKAN MENDAPAT BONUS tapi bersyarat:

a. bonus US30 jika memasukkan modal usd100 ke atas
b.bonus US200 jika memasukkan modal usd800 ke atas
c.bonus US1000 jika memasukkan modal usd5000 ke atas

tu jerrr dan banyak lagi ... seterusnya ikut cara dibawah... satu per satu....

Instaforex

LANGKAH PERTAMA



1. Masuk ke halaman web instaforex...copy link ini

http://instaforex.com/index.php?x=GSI

http://instaforex.com/index.php?x=GSI


2. Klik For Traders ---> Open Live acccount

3. Klik accept aggrement ...seterusnya..next

4. Isi form apa yang diperlukan... dan dalam affialate code isikan noombor ini 58774

5. Perlu diingatkan bahawa passwaord anda tolong ingat dan hafal. Ia penting untuk urusan memasukkan dan dan mengeluarkan dana wang anda. Kalau saya, saya simpan dalam buku khas forex.

dibawah ini disertakan peringatan sebelum anda submit form anda :

Traders’ and investors’ passwords should be complicated, contain 8 to 15 symbols and at least 2 of 3 types of symbols: lower-case letters, UPPER-case letters and numbers. Special symbols can’t be used! ( mesti ada 8-15 dalamya : ada huruf besar dab kecil abjad + nombor 1234567890 )

Phone password is a word you can easily say. It is used as client’s ID while trading or financial operations made by phone. ( apa2 jer.. nama anda pun boleh dong hehehe)

PIN-code is the most IMPORTANT during withdrawal operations. It should contain 8 to 15 symbols, letters of Latin alphabet only and/or numbers. Please, use symbols that you can remember easily. ( nak senang sama kan pasword di atas jer...)

If PIN-code is lost its recovery can be a long-term, paid or impossible process.

Setelah anda submit, anda akan diberikan ringkasan pendaftaran anda bersama dengan no akaun trading , tulis dan ingat. ianya... sila save as atau print atas tulis di dalam buku khas forex anda. Ia amat penting untuk masuk dartaf, mengeluarkan wang ke akaun LR anda...

6. setelah siap, anda perlu download terminal.

7. download terminal di laman ini http://instaforex.com/index.php?x=GSI
. Klik 'muat turun terminal trading'. setelah selesai, download, klik run atau install.

8. setelah selesai download paparan instatrader warna merah akan muncul di desktop anda. Klik icon tersebut maka akan keluar terminal/platfom trading anda. sekarang anda boleh membuat trading. Klik open akaun , masukkan no akaun trading tadi bersama pasword trader dan tukar demo kepada live trading... klik ok.

dinasihatkan anda daftar untuk akaun demo terlebih dahulu untuk menyesuaikan trading forex supaya mendapat untung yang berterusan.

9. sekarang anda ada akaun real dalam instaforex .



LANGKAH KEDUA : MEMASUKKAN DANA/ MODAL


1. sekarang anda belum ada modal. So bagi saya, anda dinasihatkan supaya membuka akaun dalam akaun Liberty Reserve (LR) terlebih dahulu...

http://www.libertyreserve.com/en/?ref=U2454293

2. Sign up membuka akaun ini.

3. setelah siap sign up, anda perlu masukkan duit kedalam akaun LR anda ini. Oleh dinasihatkan anda membeli USD dolar dari pedagang matawang. Klik di Buy/Sell LR dalam web liberty reserve anda akan dapat mengetahui trader yang ada menjual matawang usd ii.

4. bagi orang MALAYSIA seperti saya, saya syorkan anda membeli USD dari

a. http://www.gold-wire.com/buy.libertyreserve.asp
.

b. http://www.snapgold.com/libertyreserveusd/buy-my.php

anda boleh membeli USD melalui Cimbclicks atau maybank2u.com. Saya amat berpuas hati dengan khidmat trader ini.

peringatan: ada trader yang menipu seperti nittogold.com dan sekarang sudah mampus kerana menipu pelanggan...

@ sila ikut forum dalam forex untuk mendapat kepastian.

5. setelah itu, anda akan mendapat usd dan anda boleh memasukkan modal anda usd ke dalam akaun liteforex.

Nota: Anda boleh membeli dan menjual USD modal/untung anda dengan gold-wire.com. or http://www.snapgold.com/libertyreserveusd/buy-my.php


Pastikan email andal aktif kerana semua pembayaran akan dihubungi melalui email.

LANGKAH KE TIGA:
MEMASUKKAN DANA@MODAL DARI AKAUN LIBERTY RESERVE KE DALAM AKAUN TRADING INSTAFOREX ( PLATFORM INSTATRADER)

1. sekaang anda mempunyai akaun dan nombor akaun liberty reserve (LR), dan anda telah membeli USD daripada pedagang matawang seperti gold wire dan snapgold tadi...untuk dimasukkan ke dalam akaun LR anda.

2. Untuk memasukkan modal ke dalam akaun trading instaforex meta trader , anda perlu ke laman instaforex kembali... klik dan copy link ini

http://secure1.instaforex.com/en/account.aspx
http://secure1.instaforex.com/en/account.aspx

3. sekarang anda
berada di web instaforex yang secure atau selamat. Pastikan ada dalam web yang betu. jangan ada kesalahan kerana kita takut laman web phising.


4. Kilk deposit money----> pilih KLIK liberty reserve sahaja . jANGAN PILIH LR EUR.


5. TAIP nombor akaun instaforex anda bersama pasword... kemudian isikan MODAL anda...yang hendak dimasukkan sebagai modal pelaburan forex.

6. setelah itu, anda akan memasuk ke akaun LR anda. Isikan seperti biasa dan seterusnya sehingga ke klik yang terakhir iaitu COMFIRM.

7.sETELAH selesai melakukan 1-6, anda perlu membuka instatrader anda yang serupa dengan logo negara kita dan ia berwarna merah..

8. tunggu sehingga update.. wang modal anda sekarang ada di dalam akaun trading anda. so selamat bertrading...






LANGKAH KEEMPAT: MENGELUARKAN DANA


1. sudah tentu bila ada keuntungan anda hendak keluarkan wang tersebut dan dimasukikan kedalam akaun bank anda.

2. So, untyuk keluarkan wang anda, anda ke web instaforex,

klik http://instaforex.com/index.php?x=GSI

or


http://secure1.instaforex.com/en/withdrawal.aspx

ke pengeluaran dana money deposit and withdrawal..

Untung anda akan masuk ke dalam akaun LR anda terlebih dahulu, biasanya mengambil masa kadang2 beberapa jam dan tidak lebih 24 jam,-> dari LR, anda boleh jual untung kepada gold-wire.com. dll dan wang anda akan masuk ke dalam akaun bank sendiri beberapa hari kemudian..

sekian terima kasih.

Nota:

1. kelebihan instaforex : tidak ada caj untuk mengeluarkan dana anda. Anda hanya di caj oleh spread sahaja.

2. Kalau anda amat berminat dengan FOREX anda boleh membeli perisisan Kuasaforex, WWW solution, duniafx.com, dan bermacam2 lagi. Bagi saya, semua perisian ini telah saya cuba dan memang semuanya menakjubkan. Semuanya akan membolehkan anda mendapat keuntungan berlipat ganda.

Ada lagi, jika anda berminat dengan platform lain, saya syorkan liteforex dan fxopen .

Selain itu, anda boleh guna platform FXCM.com. semuanya memang bagus.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
3 Responses
  1. thanks infony boleh minta phone number nya

  2. Salam admin..sy berminat nk tahu lebih lanjut mengenai forex..harap admin blh email pada sy adrizal02@gmail.com..atau hubungi saya..Ad 0127626170

Leave a Reply

 
Add to Technorati Favorites free counters